1. Please join your fellow forum members on our new Facebook Group. https://www.facebook.com/groups/247355990036949

Grinding sound in V drive

Discussion in 'General Discussion' started by Ryan Dykhouse, Aug 6, 2020.

  1. Ryan Dykhouse

    Ryan Dykhouse New Member

    11
    Jul 13, 2019
    2004 Sundancer 300
    (2) Merc 5.0’s
    Sundancer 320 2002. Made the trip to WI from MI. Friends boat is having a grinding noise when put in gear on the starboard side. Not when at idle but as soon as put in gear. Talked to folks here who thought engine. Replaced distributor cap and all plugs. Still there. Cutlass bearing? Trying to figure out how to post video.
     
  2. Golfman25

    Golfman25 Well-Known Member

    Sep 12, 2009
    IL
    281
    V8
    Post the video to you tube and link here.

    Does the noise stay or go away at higher RPMs?
     
  3. Ryan Dykhouse

    Ryan Dykhouse New Member

    11
    Jul 13, 2019
    2004 Sundancer 300
    (2) Merc 5.0’s
    Noise stays. I’ll paste video. Good idea.
     
  4. Ryan Dykhouse

    Ryan Dykhouse New Member

    11
    Jul 13, 2019
    2004 Sundancer 300
    (2) Merc 5.0’s


    Here’s a video.....
     
  5. NorCal Boater

    NorCal Boater Well-Known Member SILVER Sponsor

    Jan 24, 2008
    Covington, LA
    Boatless
    No boat....no engines
    Yeah, that does not sound normal. It does not sound like a cutlas bearing. Did you check the transmission fluid level? If OK I would get a marine mechanic to look at that before running it any more. Could possibly be a coupler but sounds like tranny to me.
     
  6. Ryan Dykhouse

    Ryan Dykhouse New Member

    11
    Jul 13, 2019
    2004 Sundancer 300
    (2) Merc 5.0’s
    Yeah. Shifts freely and fluid looks perfect.
     
  7. Motoguy2158

    Motoguy2158 Member

    99
    Oct 13, 2018
    Marysville, Mi
    340 Sundancer 2002
    6.2 Mercruiser with ZF V Drives, Garmin Nav, Radar and Autopilot
    Sound like a bearing issue in the V drive tranny.
     

Share This Page

Show Sidebar