Reverse Polarity light and Shore power not charging batteries

Discussion in 'Electrical Stuff' started by Bonnie's AWOL, Feb 25, 2021.

  1. Bonnie's AWOL

    Bonnie's AWOL New Member

    10
    Jul 24, 2019
    Salisbury, MD
    2011 260 Sundancer
    2018 350 MAG V8 w/Bravo III
    I've had my boat three years, first two no issues with batteries, no issues with running shore power and having it run everything for days on end. (2011 Sundancer DA 260)

    Last summer, I went on a trip and after day three hooked up to shore power I realized none of my DC equipment was getting power and I had drained the batteries. (Mind you shore power was powering the AC just fine.) I jumped them and ran the boat, the boat successfully recharged the batteries but at that point I also realized I had a reverse polarity light on my inverter. I've been told something is wired wrong - nothing has been changed from the first two year - is it possible the converter just went bad? I don't know if it matters but I had a new engine and outdrive put in, 2018 but it ran fine 2018 & 2019. Also , note, I've tried several times hooked up and encountered the same issue so it wasn't an issue on the shore. Thanks in advance!
     
    Last edited: Feb 25, 2021
  2. Shenanigans77

    Shenanigans77 Well-Known Member

    272
    Feb 17, 2020
    Lk St. Clair
    2003 320 Sundancer
    Twin 6.2 Mercruiser Bravo III
    My reverse polarity light came on and i couldnt get any 110v last year after a trip out. Neutral corroded and burnt at the shorepower inlet to the boat. Pull the socket out and take a peek. I havent had any issues since.

    55D4F618-8D92-4B9C-96FA-EA3F51DDFC45.jpeg
    988F08F0-2AB1-4585-8A89-8EA4A25F8AE1.jpeg
     
  3. Bonnie's AWOL

    Bonnie's AWOL New Member

    10
    Jul 24, 2019
    Salisbury, MD
    2011 260 Sundancer
    2018 350 MAG V8 w/Bravo III
    Thank you for that, however my 110 is working fine. And I've checked the plug both ends and in the boat. Not my issue.
     
  4. Bonnie's AWOL

    Bonnie's AWOL New Member

    10
    Jul 24, 2019
    Salisbury, MD
    2011 260 Sundancer
    2018 350 MAG V8 w/Bravo III
    After further thought due to your post... I realized all last year I used a newer longer cord. I just plugged her in with her old original cord.. Fine.. no reverse and she's charging. Thank you so much!
     

Share This Page

Show Sidebar